Nyheter

Möt vår nye ordförande

av Ann-Louise Gustavsson

Jan Olsén, född 1951 i Boda by på Värmdö. Har levt sitt vuxna liv på Runmarö och Bullerö i Stockholms skärgård. Jannes huvudsakliga arbete har varit i sjö- och skärgårdsmiljö i olika nautiska befattningar. Främst har det varit inom Marinen och Sjöfartsverket som officer och nautiker, specialiserad som navigations och sjöräddningslärare. Skärgård, kusthistoria och fyrar har alltid varit ett brinnande intresse, och håller ofta föredrag inom dessa områden. Genomför bl a fyrsafari med Briggen Tre Kronor. Berättar om fyrar, fyrsystem och historier från de bemannade fyrplatserna främst Stockholms län.

-Jag är stolt och hedrad över att ha blivit vald till ordförande för Svenska Fyrsällskapet, säger Janne Olsén. Det är ett ärofyllt uppdrag som jag med stor entusiasm ser fram emot.

-Att få vara ordförande i Svenska Fyrsällskapet är ett spännande och utmanande uppdrag, som kräver mycket idérikedom, förhandlingsvana och att kunna entusiasmera övriga kompisar inom Fyrsällskapets verksamhet, säger Janne i en kommentar.

Till nyhetssidan