Hyr fyrbostad 2023

Bli "fyrmästare" i sommar.

Möjlighet för Fyrsällskapets medlemmar att hyra Sjöfartsverkets fyrbostäder:

Fårö, Hjortens Udde, Hoburg, Hållö, Kullen och Sandhammaren

 

Ett viktigt område för Svenska Fyrsällskapet är att aktivt arbeta för bevarande av det värdefulla kulturarv som våra fyrar utgör. En central del av detta arbete är att också nu och i framtiden göra våra fyrar och fyrplatser tillgängliga för allmänheten. 

Som resultat av det goda samarbete vi har med Sjöfartsverket får Fyrsällskapets medlemmar, i mån av plats och för en kortare tid, möjlighet att hyra en stuga/lägenhet i före detta fyrpersonalbyggnader i anslutning till olika fyrar. På Fyrsällskapet är vi mycket glada och tacksamma över detta tillmötesgående från verkets sida. Självklart ställer det höga krav på oss och våra medlemmar att ett sådant hyrande sker med gott omdöme och med iakttagande av den aktsamhet om lokaler som är naturlig när man får denna möjlighet.

Det är helt fantastiska gamla fyrplatser som Svenska Fyrsällskapets medlemmar nu har möjlighet att få hyra. Alla är belägna vid det finaste element som finns –  vattnet. 

Sjöfartsverkets Fritidsnämnd presenterar under nedanstående länkar de aktuella platserna på Gotland, runt sydkusten, i Bohuslän och Vänern. Alla bostäder är modernt inredda med spis, kyl/frys, micro, minst fyra bäddar, utrustning för självhushåll samt färg-tv. Det enda man behöver ha med är sänglinne, handdukar samt toalett-, hushållspapper och rengöringsmedel. 

På följande platser finns det för Svenska Fyrsällskapets medlemmar en möjlighet att hyra en stuga eller lägenhet för en vecka:

Ett villkor är att du varit medlem i Fyrsällskapet i minst två år och att du själv personligen bor där under hyresperioden. Du behöver ange ditt medlemsnummer när du anmäler intresse för att hyra en av fyrbostäderna.

Viktig information vad det gäller bokning, betalning och regler finns här och priser hittar ni här.

För att anmäla sitt intresse använd följande blankett 

Ansökan skall vara Sjöfartsverkets Fritidsnämnd tillhanda senast den 24 februari 2023.

Har du frågor om anmälan eller boendet?

Vänligen kontakta  på Fritidsnämnden, tel 010-478 47 21.

 

Har du frågor om denna sida eller vår webbplats, vänligen kontakta webmaster.

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel eller prisjusteringar.