Hyr fyrbostad 2024

Bli "fyrmästare" i sommar.

Möjlighet för Fyrsällskapets medlemmar att hyra Sjöfartsverkets fyrbostäder.

Ett viktigt område för Svenska Fyrsällskapet är att aktivt arbeta för bevarande av det värdefulla kulturarv som våra fyrar utgör. En central del av detta arbete är att också nu och i framtiden göra våra fyrar och fyrplatser tillgängliga för allmänheten. 

Som resultat av det samarbete vi har med Sjöfartsverket får Fyrsällskapets medlemmar, i mån av plats och för en kortare tid, möjlighet att hyra en stuga/lägenhet i före detta fyrpersonalbyggnader i anslutning till olika fyrar. På Fyrsällskapet är vi mycket glada och tacksamma över detta tillmötesgående från verkets sida. Självklart ställer det höga krav på oss och våra medlemmar att ett sådant hyrande sker med gott omdöme och med iakttagande av den aktsamhet om lokaler som är naturlig när man får denna möjlighet.

Alla anställda/entreprenörer och pensionärer inom Sjöfartsverket samt medlemmar från Svenska Fyrsällskapet har rätt att ansöka om att få hyra en fyrvaktarbostad. Under perioden 1 juni till 24 augusti sker tilldelning enligt lottning. Övriga perioder bokas och tilldelas direkt hos Fritidsnämnden, fritidsbostader@sjofartsverket.se.

Sjöfartsverkets Fritidsnämnd presenterar under nedanstående länkar de aktuella platserna. Alla bostäder är modernt inredda och det enda man behöver ha med är sänglinne, handdukar samt toalett-, hushållspapper och rengöringsmedel. 

På följande platser finns det för Svenska Fyrsällskapets medlemmar en möjlighet att hyra en stuga eller lägenhet för en vecka:

Ett villkor är att du varit medlem i Fyrsällskapet i minst två år och att du själv personligen bor där under hyresperioden. Du behöver ange ditt medlemsnummer när du anmäler intresse för att hyra en av fyrbostäderna.

Priser hittar ni här.

För att anmäla sitt intresse använd följande blankett 

Ansökan skall vara Sjöfartsverkets Fritidsnämnd tillhanda senast den 22 februari 2024.

Bokning och betalning

Det är inte tillåtet att överlåta tilldelad fritidsbostad till annan person än sökanden, vare sig inom eller utom Sjöfartsverket och Svenska Fyrsällskapet. Hyresbeloppet ska sättas in på Sjöfartsverkets Bg 5319-8578 senast tre veckor före tillträdesdagen. Uppge ort, hus och datum samt för- och efternamn på hyrestagaren.

Vid avbokning tas en avgift på 400 kr ut. Sker avbokning senare än två veckor innan hyresperioden tillkommer en procentuellt baserad avgift på hyresbeloppets storlek: 8–14 dagar 10 % eller 1–7 dagar 50 %.

Från och med 1 april kan man boka hösten samma år och från och med 1 september kan man boka våren nästkommande år.
Bokning och betalning

Förhållningsregler 

Fritidsbostaden ska vara väl städad och möbler samt husgeråd återplacerade på sin plats vid avslutad hyresperiod. Vid icke godkänd städning kan man komma att debiteras en avgift för städfirma. Möbler och sängkläder får inte användas för utomhusbruk. Husdjur är välkomna att följa med under vistelsen, möbler och mattor städas därefter extra noggrant med hänsyn till pälsallergiker. Hundar ska vara kopplade och får inte springa lösa på området. Rökning är inte tillåten i fritidsbostäderna.

Har du frågor om anmälan eller boendet?

Vänligen kontakta  på Fritidsnämnden, tel 010-478 47 21.

 

Har du frågor om denna sida eller vår webbplats, vänligen kontakta webmaster.

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel eller prisjusteringar.