Program hösten 2020

Här presenterar vi utflykter och aktiviteter för hösten 2020. Ansvariga för aktiviteterna är respektive programkommitté.

Vilken programkommitté som ansvarar för respektive aktivitet framgår av aktivitetens titel. Kontakta gärna programkommittéerna via mail eller telefon för frågor och anmälan.

Svenska Fyrsällskapet - hösten 2020

På grund av den rådande Coronapandemin har Fyrsällskapet ett färre antal programpunkter i höst. 

 

Se fyrar blinka runt Hönö och i Göteborgs inlopp

14 november - Göteborg

Utflykt till Hönö Klåva i solnedgång/tidig kväll lördag den 14 november kl. 16.00

Vi åker till Hönö Klåva med egna bilar eller buss Röd Express från Centralstationen i Göteborg, färja till Hönö och buss 291 till Hönö Klåva. Kolla busstider.

Vi träffas i hamnen på parkeringen mitt emot Hemköp kl 16.00, ungefär när solen går ner. Bussen stannar vid Hönö Klåva, strax före Hemköp. Fråga busschauffören om du känner dig osäker. Härifrån går vi en kort sträcka upp till utsiktspunkten vid vattentornet på berget. Från Utsiktsgatan går trappor och sedan en spiraltrappa med räcken, c:a 3 våningar hög.

Här har vi en fin utsikt över södra Norra Skärgården och inloppet. Vinga, Trubaduren, Viten, Gäveskär och ännu mer kan du se härifrån. Vi kommer i skymningen för att se fyrarna lysa och blinka.

Till vår hjälp har vi en lista med kompassbäring till fyrar i närheten. Ta med kikare, kompass och båtsportkort om du har. Ficklampa, eller kanske en pannlampa, och fika. Det finns inga sittplatser på tornet, men det finns ett räcke runt så fikat får vi ta stående.

Vill du se fyrarna i dagsljus så är det bara att anlända lite tidigare och själv gå upp till utsiktsplatsen och vänta där på oss andra.

Utflykten blir av. Välkomna! Vid frågor ring Göran Sernbo 0704-449843

Denna utflykt kan du göra på egen hand. Vi blir då glada om du skriver ett mail till oss på fyrprogvast@gmail.com och berättar hur det gick. Vägbeskrivning och lista för utflykt på egen hand hittar du här.

 

 

Kan fyrar hjälpa till att rädda Östersjön del 3

Programpunkten är inställd pga av Covid-19. Vi återkommer med nytt datum för våren 2021.

Skeppsholmens Folkhögskola, Slupskjulsvägen 12, onsdag den 18 november kl 19.00

Tredje föredraget av Fotograf Magnus Rietz, som denna gång berättar i ord och bild om många av de fantastiska fyrarna i Finland och Sverige..