Fyrwiki

Från fyrwiki
Version från den 5 maj 2021 kl. 09.20 av Leif.elsby (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med '900px|border '''Fyrwiki''' - Svenska Fyrsällskapets Lexikon - visades på "nätet" första gången 2013 och har sedan dess ständigt...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

VälkommenFyrwikiBlåGul.jpg

Fyrwiki - Svenska Fyrsällskapets Lexikon - visades på "nätet" första gången 2013 och har sedan dess ständigt vuxit i omfattning. Innehållet bygger på bidrag som medlemmar och andra ställt till förfogande.


Fl 3s.jpg

SweFlag.jpg Symbol fyr.jpg Symbol fsk.jpg Lur ritad.jpg Blixtsymbol.jpg Symbol kassfr.jpg Symbol racon.jpg Livet.jpg SymbolIntFyrdagen.jpg

LoggaSvenskaFyrsällskapet.jpg

Om Fyrwiki

  • Programvaran är från MediaWiki. Till den är kopplad en databashanterare. Motsvarande gäller för uppslagsverket wikipedia. I den kan innehållet "läsas" och ändras av "alla". Men här i Fyrwiki kan Du "bara läsa" men inte spara ändringar.
  • Bildmaterial och text i Lexikon får "användas av alla". Dock skall du ange att de hämtats från Svenska Fyrsällskapets Lexikon och ange namn på eventuell fotograf. Bilderna ligger på servern med måttligt hög upplösning, detta för att inte "spränga" utrymmet. Högre upplösning kan kanske finnas om du kontaktar den som bilden kommer ifrån.
  • Vad Fyrwiki skall innehålla bestämmer Svenska Fyrsällskapet. Uppbyggnad, design och programmering är gjort av undertecknad Leif E Elsby, som också har skrivit texter, gjort sammanställningar och framställt kartorna.

Länkar

F.d. ordföranden Esbjörn Hillberg har ordet (klicka här)

Länk till Svenska Fyrsällskapets hemsida

Länk till Tidskriften Blänket på Svenska Fyrsällskapets hemsida

Länk till Tidskriften Blänket i detta Lexikon / fyrwiki

Länk till Svenska Fyrsällskapets register för fyrpersonal

Länk till Huvudsidan på detta Svenska Fyrsällskapets Fyrwiki