Nyheter

Göteborg 400 år

av Ann-Louise Gustavsson

Fira Göteborg 400 år, 2021, med en ny Fyrutställning

 

Göteborg firade 300 år, 1923, med en mycket stor jubileumsutställning bland annat uppe på berget i Johanneberg när Universitetet, Humanisten. Lotsverket monterade då upp 3 olika fyrar. Två fyrfundament finns ännu kvar. En bergbana gick från Näckrosdammen upp på berget. Svenska Fyrsällskapet försöker nu övertala Göteborgs stad att tillsammans med oss förnya delar av 1923 års fyrutställning när Göteborg fyller 400 år, 2021.

Vi vill att ni hjälper oss att övertala Göteborgs stad att genomföra vår lysande Fyridé.

Det behövs minst 200 röster på varje förslag för att politikerna i Göteborg skall ta upp det till behandling. Stöd vår idé genom att rösta på våra två Göteborgsförslag, ett om en stig och utsiktsplats och ett annat om en fyrutställning

Båda förslagen finner du på goteborg.se/goteborgsforslaget under rubriken "Aktuella" Sökord "fyr" så kommer förslagen upp. Förslagen heter:

1) Fira Göteborg 400 år med en ny Fyrutställning

2) Utsiktsplats med fyrfundament och gångstig, Johanneberg

Gå in på goteborg.se/goteborgsforslaget registrera dig och rösta

Stöd Svenska Fyrsällskapets förslag om fyrutställning och gångstig/utsiktsplats i Göteborg och be alla vänner att göra detsamma!

Sista dag att rösta på båda förslagen är den 11 februari 2020. Men vänta inte rösta nu!

Den 9 februari och den 22 mars 2020 har Fyrsällskapet guidade turer upp på fyrberget. För mer info om detta se, i slutet av januari 2020, www.fyr.org/aktiviteter

 

Hälsningar Marie Tilosius

Programkommitté Väst

 

Till nyhetssidan