Svenska Fyrsällskapet

Bli "fyrmästare" i sommar

Möjlighet för Fyrsällskapets medlemmar att hyra Sjöfartsverkets fyrbostäder:

Arkö, Fårö, Hjortens Udde, Hoburg, Hållö, Höllviken, Kullen och Sandhammaren


Sjöfartsverket

Ett viktigt område för Svenska Fyrsällskapet är att aktivt arbeta för bevarande av det värdefulla kulturarv som våra fyrar utgör. En central del av detta arbete är att också nu och i framtiden göra våra fyrar och fyrplatser tillgängliga för allmänheten. Tidigare har en mycket uppskattad möjlighet funnits för Fyrsällskapets medlemmar att i mån av plats, för en kortare tid, kunna hyra en stuga/lägenhet i före detta fyrpersonalbyggnader i anslutning till olika fyrar. Av olika tekniska skäl togs denna möjlighet tyvärr bort för några år sedan.

Som resultat av det goda samarbete vi har med Sjöfartsverket, har detta nu återigen blivit möjligt. På Fyrsällskapet är vi mycket glada och tacksamma över detta tillmötesgående från verkets sida. Självklart ställer det höga krav på oss och våra medlemmar att ett sådant hyrande sker med gott omdöme och med iakttagande av den aktsamhet om lokaler som är naturlig när man får denna möjlighet.Det är helt fantastiska gamla fyrplatser som Svenska Fyrsällskapets medlemmar nu har möjlighet att få hyra. Alla är belägna vid det finaste element som finns – vattnet, havet.

Sjöfartsverkets Fritidsnämnd presenterar under nedanstående länkar de aktuella platserna på Gotland, runt sydkusten, i Bohuslän och Vänern. Nyhet för i år är Arkö på ostkusten. Alla bostäder är modernt inredda med spis, kyl/frys, micro, barnstol, minst fyra bäddar, sittmöbler, utrustning för självhushåll samt färg-tv. De olika platserna är också utrustade med reservsängar samt en eller två barnsängar. Det enda man behöver ha med är sänglinne, handdukar samt toalett-, hushållspapper och rengöringsmedel.

På följande platser finns det för Svenska Fyrsällskapets medlemmar en möjlighet att hyra en stuga eller lägenhet för en vecka:Ett villkor är att du varit medlem i Fyrsällskapet i minst två år och att du själv personligen bor där under hyresperioden

Viktig information och vilka övriga regler som gäller finns här

För att anmäla sitt intresse finns följande blankett för Fyrsällskapets medlemmar


Ansökan skall vara Sjöfartsverkets Fritidsnämnd tillhanda senast den 23 mars 2018

Meddelande om eventuell tilldelad bostad sker under vecka 13


Har du frågor om anmälan eller boendet, vänligen kontakta på Sjöfartsverket, tel 010-478 48 56


Har du frågor om denna sida eller vår webbplats, vänligen kontakta


Beställ klubbprylarBli medlemKontakta ossLänkarOm oss

FB Message Phone In English